9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

‘beleving’

blog april 2019

Vrijdag 05 april 2019

Ik ben benieuwd of u het volhoud om deze tekst tot het einde te lezen...​​​​​​​ Vanuit onze bedrevenheid en passie voor het rietdekkersvak hebben we bij Rietdekkersbedrijf Van den Berg besloten om u in 2019 door middel van onze blogs mee te nemen in het thema beleving.


We zijn inmiddels gestart met het delen van onze bekwaamheid en we hebben vanuit onze ondervinding u als lezers nu al sensaties geboden die instinctmatig de rillingen over uw lijf hebben gejaagd en we zullen dat blijven doen. Iedere maand geven we weer een prikkel waardoor uw kennis als goed geïnformeerde (potentiële of daadwerkelijke) opdrachtgever toeneemt en uw bagage om vanuit een juiste attitude binnen een passende perceptie van het rieten dak een verantwoorde keuze te maken als u een nieuwe rieten kap op uw pand wilt of passend onderhoud aan het rietpakket in wilt zetten. Natuurlijk hopen we dat u vanuit gevoeligheid voor ons kiest. 


Ben u er nog? Toch een beetje nieuwsgierig hoe dit verhaal verder gaat... Daarnaast willen we onze wederwaardigheden graag delen om een passende impressie te geven van onze dagelijkse avonturen en belevenissen en uwerzijds ongekende emoties aanboren. Uiteraard willen we u overtuigen van onze competentie en kunde. Onze geoefendheid en routine om iedere klus goed en efficiënt te klaren. Vlotheid en behendigheid die we graag op papier delen, maar nog liever ten toon spreiden tijdens onze werkzaamheden aan uw rieten dak. Het zal een gewaarwording zijn die zijn weerga niet kent. Nooit omdat we prat gaan om onze verworvenheid op zichzelf, maar altijd vanuit het vermoeden dat we vanuit onze kundigheid u een experiëntie bieden die ook daadwerkelijk van een topkwaliteit  is. 


Knap dat u doorleest! Intuïtief is deze tekst, met op empirie doorspekte woorden, nogal irritant, maar het is mijnerzijds een oefening die u de idee van gevoeligheid voor taal laat ervaren, net zoals we als rietdekkers elke bos riet toch op de juiste plaats weten te leggen. Vanuit een gedachteintuïtie ben ik, door middel van ondersteuning van een synoniemenlijst, het avontuur aangegaan. Zonder voorgevoel of een tekstschema waar dit geschrijf toe zou leiden, ben ik tot een tekst gekomen die in mijn heugenis noch vermoeden ooit zou kunnen ontstaan. 


En na deze woordenvloed hoop ik dat u gewoon snel contact opneemt met Rietdekkersbedrijf Van den Berg, waardoor ik geen tijd meer over heb voor nog meer van deze vergelijkbare, vermoeiende teksten, maar we u met gericht advies ter zijde kunnen staan. En omdat dit blog eigenlijk zou moeten gaan over de samenwerking binnen ons bedrijf met een aantal fantastische en deskundige buitenlandse collega's, waarvan wijzelf ook weer mochten leren, zou deze tekst ook gebruikt kunnen worden om hun vocabulaire van het Nederlands qua synoniemen voor ervaring uit te breiden (en heb ik hen toch genoemd). 

Als u halverwege bent afgehaakt - no hard feelings! Tot over een maand!