9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

‘diversiteit’

blog juni 2019

Vrijdag 07 juni 2019

Diversiteit is nogal een modewoord aan het worden. Begrijp me goed: ik denk dat door gebruik van elkaars verschillen te maken juist verdere groei mogelijk is.


Het gaat hierbij vooral om de bereid om van elkaar te leren. Mijn allergie zit vooral in het koste wat het kost divers willen zijn en daar teveel energie in te steken. Het lijkt soms bijna zo te zijn dat gezamenlijkheid verboden is terwijl we als mensen juist verlangen naar verbinding. We zijn meer universeel dan we denken.

In de doelstelling van Rietdekkersbedrijf Van den Berg delen we graag een aantal uitgangspunten: passie voor riet, met elkaar de beste willen zijn – meesters in het ambacht - en de vervulling van de behoefte van onze klanten voorop stellen. Juist het samen staat hierbij voorop. Hierdoor werken we graag samen, ook met andere rietdekkersbedrijven, zelfs buiten de Nederlandse landsgrenzen. Dat is succesvol gebleken in het verleden! Ook voor medewerkers is die samenwerking een verrijking. Leren van ‘hoe anderen hun werk doen’ en soms ook letterlijk proeven van een andere cultuur (tijdens de schafttijd is en blijft het altijd leuk om te zien wat onze buitenlandse collega’s eten bijvoorbeeld). We ontwikkelen onszelf door vanuit gezamenlijke gedrevenheid van elkaar te leren. Uiteindelijk komt dat samen de kwaliteit van ons werk ten goede en kunnen we onze klanten nog beter helpen. Gezamenlijkheid geeft ook dat je verbondenheid ervaart en wie wil dat nu niet? Dat overdreven accent op diversiteit en verschillen zou wel eens een oorzaak voor eenzaamheid kunnen zijn. Vanuit gezamenlijkheid kunnen we de kwaliteiten van anderen dus erkennen. Zo werken we ook samen met bedrijven buiten ons vakgebied om klussen zo snel en efficiënt te laten verlopen, zodat klanten zo min mogelijk overlast ervaren. Een van onze vaste samenwerkingspartners verwijdert bijvoorbeeld het oude riet van de daken, omdat zij dat nu eenmaal sneller kunnen dan wijzelf en wij ons kunnen richting op dat wat we het liefst doen: rietdekken. Aanpassingen aan de kapconstructie of het aanbrengen van isolatiemateriaal besteden we soms uit om de doorloopsnelheid van een klus (en dus de overlast voor onze opdrachtgevers) tot een minimum te beperken. Dat werkt echt super! Veel klussen met een reguliere tot grote omvang kunnen we in een tot twee weken gedaan krijgen, door elkaars kwaliteiten en verschillen te benutten. Samenwerken met vertrouwen in elkaars kunnen als basis (GungHo, weet je nog?) Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Stel ons gerust voor een uitdaging! We nemen ze graag aan!