9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

‘wauw-factor’

blog mei 2019

Vrijdag 03 mei 2019

Speciaal voor mijn ene collega (BFF). Gruwelijk… Dat is het woord wat bij me opkomt als ik het begrip ‘de wauw-factor’ ergens tegenkom.


Het is sws niet echt tof om dergelijk populistisch taalgebruik tijdens een blog voor een vet bedrijf als Rietdekkersbedrijf Van den Berg te gebruiken, broh! Als hij (mijn collega dan) hangt met zijn maten vertelt hij af en toe over zijn mattie die, al is hij ook een ouwe knar, best goed is in wierd taal gebruik en de ballen heeft om hiermee een blog te beginnen ook al past dat niet echt bij die ouwe, die per definitie een beetje geek is. Ja toch. Hoewel onze coole opdrachten wel weer chill zijn en de ervaring van onze klanten uiteindelijk wel te vangen zijn in de beleving van het begrip ‘de wauw-factor’, zijn we zeker niet populistisch bij Rietdekkersbedrijf Van den Berg. Gelukkig niet… Jongerentaal (ja ik moet toch ook even wat educatiefs schrijven) is pas recent ontstaan. Vroeger gingen jongeren vroeger aan het werk en was je (noodgedwongen) snel volwassen. Den plicht riep en arbeidt adelde (wat in mijn opinie in essentie nog steeds zo is, waarbij veel jongeren deze begrippen binnen hun kader zeer goed uit weten te voeren!)
De wereld vroeger was overigens overzichtelijker dan tegenwoordig en, zodra je de beroepsvaardigheden beheerste die behoorden bij je vak, rekende men je bij de volwassenheid. Juridische volwassenheid (handelingsbekwaamheid) was je overigens pas veel later (in 1901 pas op je 23ste). Kort gezegd: er was vroeger geen tijd voor de flauwekul van jongerentaal… Even terug naar de beroepsvaardigheid.

Ons team is relatief jong, maar idd zeer bedreven in de beroepsvaardigheden van een rietdekker. Ambachtswerkers pur sang en zeker geen softy’s! Door ons vakwerk weten we meestal weer de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Zeker als we een dak grondig onder handen nemen en een totale restauratie uitvoeren, waarbij we het riet laag voor laag terugtrekken, aanvullen met nieuw riet en het geheel weer op de juiste plaats kloppen. Een dak ziet er dan weer strak uit en het kan, zeker met passend vervolgonderhoud, weer jaren mee. Beoordeel ons gerust aan de hand van het resultaat van ons werk! U kan zien dat we zeker beroepsvolwassen zijn en u heeft dus wel degelijk de ‘wauw-erlebenis’. Restauratie kan dus ook lonend zijn voor uw dak – laat ons gerust meedenken! Anyway… als mijn collega de volgende keer, desnoods met nieuwe pattas, aan de zaak komt en het terrein opsloft en relaxed wil kletsen over dit blog: talk to the hand, mattie! Wij praten liever met onze klanten!