9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

reparatie
rieten daken

Mossen en algen vormen na verloop van tijd een dichte laag op het rieten dak. Deze laag sluit het riet af van lucht en licht en de ademende werking van het dak vermindert of stopt zelfs.


Het riet verstikt en zal na een regenbui langer nat blijven. Riet kan slecht tegen vocht en zal onder deze laag dus versneld wegrotten. Bij een dak met riet in een goede conditite en met voldoende dakdikte is het niet nodig het gehele restauratie-proces te doorlopen, maar is het repareren van het dak voldoende. Bij zo'n reparatie worden mos en algen verwijderd (het kammen van het dak). Het dak wordt tegelijk op slechte plekken bijgestopt en zowel het dak als de dakranden glad en strak geklopt. Na de werkzaamheden zal het riet sneller drogen en weer beter kunnen ademen. Uw dak heeft weer een langere levensduur. Ook krijgt het riet bijna de oude kleur terug en ziet uw dak er bijna als nieuw uit. Als u benieuwd bent naar de mogelijkheid van reparatie van uw dak komen we graag met u in contact!


Opruimen van rietafval
Voordat Rietdekkersbedrijf Van den Berg start met de werkzaamheden bedekken we de tuin en alles wat in de buurt van het dak staat met een folie, waardoor 90% van het rietafval niet op de grond valt, maar wordt opgevangen op de folie. Op deze manier voorkomen we dat uw tuin vernield wordt en er een minimale hoeveelheid rommel achterblijft na de werkzaamheden. Bovendien scheelt het flink wat tijd met opruimen van het riet, en zo slaan we dus twee vliegen in één klap.