9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

restauratie
rietdak

Een rieten dak waar het bindmateriaal tevoorschijn komt hoeft volgens Rietdekkersbedrijf Van den Berg nog lang niet versleten te zijn!


Vanaf de kap gemeten zit het bindmateriaal op circa 15 centimeter van de kapconstructie en kan er  dus nog voldoende goed riet over zijn om het dak te restaureren (ook wel doordekken of blank verstoppen genoemd). Bij het restaureren van het rieten dak wordt steeds een laag riet teruggetrokken zodat ruimte onder de gaarde (horizontale draden) ontstaat en kan er nieuw riet met een lengte van 70 tot 90 cm in het oude dak gebracht worden. Elke laag riet wordt, net als bij een nieuw rieten dak, met een (bestaande) gaarde vastgebonden in het dak. Na restauratie zijn de gaarden niet meer zichtbaar en is er weer een nieuwe slijtlaag opgebouwd. Na de restauratie van het rieten dak wordt, net als bij een nieuw dak, het gehele oppervlak van boven naar beneden strak, glad en recht geklopt. Details zoals dakkapellen, afvoerpijpen worden sierlijk in het dak verweven. Onder- en zijkanten worden haarscherp strak geklopt. Met een harde bezem vegen we als laatste het gehele dak schoon om de laatste rommel te verwijderen. Uw rieten kap is weer als nieuw en het rieten dak gaat uiteindelijk 10 tot 15 jaar langer mee.


Waarom restaureren en geen nieuw rieten dak?

Restaureren van uw dak kent een aantal sterke voordelen ten opzichte van een nieuw rieten dak.
Daken die 20 jaar en ouder zijn hebben zichzelf kwalitatief bewezen. Deze daken zijn kurkdroog en van bovengemiddelde kwaliteit. Reden genoeg om dit riet te behouden en niet voor een hoge afvalprijs te storten. Ook geeft restauratie aanzien minder rommel in en om uw huis, omdat het huidige rieten dak niet wordt gesloopt.En, zoals al gezegd, uw huidige dak gaat 10 tot 15 jaar langer mee.


Opruimen van afval

Voordat Rietdekkersbedrijf Van den Berg start met de werkzaamheden bedekken we de tuin en alles wat in de buurt van het dak staat met een folie. Het afval valt hierdoor niet op de grond, maar wordt opgevangen door het folie.  Op deze manier voorkomen we dat uw tuin vernield wordt en er blijft minimaal rommel achter na het afronden van de werkzaamheden. Bovendien scheelt het flink wat tijd met opruimen, zijn dus twee vliegen in één klap. Na de werkzaamheden worden de folie weggehaald en de tuin en het erf schoon geblazen met een bladblazer.