9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

een nieuw 
rieten dak

De perfecte bekroning
voor elke woning


Of u nu een bestaande woning wilt laten voorzien van een nieuw rieten dak, of een rieten kap hebt gekozen voor een nieuw te bouwen (land)huis of villa, in principe gelden dezelfde regels om te bepalen of uw woning geschikt is voor een rieten kap. Het belangrijkste criterium is de hellingshoek. Hoe steiler het dak, des te beter het geschikt is voor het aanbrengen van een nieuwe rieten kap. Daken met een slechts flauw hellend dakvlak (minder dan 30˚) zijn in principe minder geschikt voor het dekken met riet, omdat het regenwater er niet snel genoeg af kan lopen. Het blijft liggen en trekt in het riet, dat vervolgens ook minder goed opdroog. Hierdoor kunnen problemen ontstaan met mossen en algen.

Nieuw rieten dak op uw woning?
een nieuw riet dak op uw woning?


Een nieuwe rieten kap

Nieuw rieten dak voor nieuwbouw

Wij werken regelmatig samen met architecten van gloednieuwe huizen, villa's en soms zelfs hele straten. Steeds meer ontwerpers herontdekken riet en realiseren zich dat een nieuw rieten dak qua duurzaamheid en (brand) veiligheid niet onder hoeft te doen voor een pannendak. En riet hoeft er ook helemaal niet traditioneel uit te zien, met de klassieke ronde lijnen die we kennen van oude boerderijen. Elke uitstraling is mogelijk. We kunnen een nieuwe rieten kap nét zo strak maken als de architect wenst. Sterker, riet kan zelfs zeer interessant zijn als ecologische bedekking van verticale oppervlakken, zoals buitenmuren.

Nieuwe rieten kap op riante woonvilla
Een strak nieuw rieten dak?

Hoe zit het
met isolatie?

En met een
schoorsteen?

En met riet als gevelbekleding?

Nieuw rieten dak

Vakkundig en grondig in
renovatie en onderhoud
aan uw rieten dak

Nieuw rieten dak op oude 'open' dakconstructie


Bij het dekken van een rieten kap op een bestaande oude woning wil de eigenaar (of monumentenzorg) soms per se de open constructie behouden. Het heeft inderdaad zo zijn charme om van binnen onder de nieuwe rieten kap nog steeds de rietbundels en hun bevestiging op de rietlatten te kunnen bewonderen. Nadeel is wel dat zowel de isolatiewaarde als de brandveiligheid meteen sterk afnemen. Er komt meer lucht onder het riet, waardoor warmte uit de woning verdwijnt en bij brand makkelijker 'trek' kan ontstaan. Wij adviseren onze klanten dan ook om als het even kan te kiezen voor een gesloten dakconstructie. Waarbij wij overigens zonder problemen ook het timmerwerk kunnen verzorgen, in overleg uit te voeren door een van onze ervaren partners. 

communicatie rietdekkersbedrijf van den Berg

Gesloten dakconstructie bij nieuwbouw

Voordeel van toepassing van riet bij nieuwbouw is dat we ons niet hoeven aan te passen aan de traditionele bouwmethoden die we soms bij renovatie van monumentale panden zien. We kunnen het nieuwe rieten dak aanbrengen op een gesloten dakconstructie, die van zichzelf al waterdicht en eventueel zelfs geïsoleerd is. Zo kunnen we verbazingwekkend goede isolatiewaarden behalen. En doordat er geen lucht onder het riet kan trekken, is ook de brandveiligheid nagenoeg gelijk aan het pannendak. Met positieve gevolgen voor de verzekeringspremie.

Nieuw rieten dak laten bouwen?
Neem contact met ons op!

Een hoogwaardig nieuw rieten dak met optimale levensduur kent twee componenten: goed riet en goed vakmanschap. Bij Van den Berg bent u verzekerd van beide randvoorwaarden. Wij werken met eerste klas riet en onze rietdekkers kennen hun vak! Voor meer informatie over de kosten en de uitvoering van nieuwe rieten daken kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij komen graag een keer bij u langs om u te adviseren en eventueel een offerte uit te brengen.