10,0 10 ,0 1 reviews Bekijk reviews

onderhoud
rieten kap

Onderhoud aan
uw rieten dak.

Essentieel voor uitstraling en levensduur.

Behoud de uitstraling van een kap en kies voor een langere levensduur van het riet door goed onderhoud aan uw rieten dak. Als u dat wil komen we jaarlijks (gratis) langs om uw rieten dak te inspecteren. U weet hierdoor dat er een professional met u meekijkt en tijdig de onderhoudsbehoefte van uw riet signaleert.

onderhouds-
overeenkomst

Rietkap schoonmaken

Rieten dak renoveren

Rieten dak vervangen

Het is een absolute aanrader om bij VANDENBERG Rietdekkers een onderhoudsovereenkomst af te sluiten. We komen dan jaarlijks bij u langs om - tegen een vast jaarbedrag klein onderhoud aan uw rieten kap uit te voeren en daarbij mos- en algbestrijding toe te passen.

Een rieten kap heeft na verloop van tijd groot onderhoud nodig. Er zijn twee vormen van onderhoud - schoonmaken (scheren) of renoveren. 

Schoonmaken (Scheren)

Scheren is het verwijderen van de vervuilde toplaag en het aanvullen van zachtere plekken. Hierdoor kan het rietpakket beter ademen en gaat het riet langer mee. Ook ziet het gehele dakvlak er weer schoon en netjes uit.


Renoveren

Als het riet op een dak nog goed is (voldoende kwaliteit heeft), maar binddraden of lagen in het riet zichtbaar zijn kan 'doorstoppen' van het riet pakket passend ‘groot onderhoud’ zijn. Hierbij wordt het riet laag voor laag teruggetrokken en aangevuld. Hierdoor bouwt de rietdekker een nieuwe slijtlaag op. De binddraden liggen weer diep in het rietpakket, waardoor u weer jaren van uw dak kan genieten (uiteraard op voorwaarde dat er passend vervolgonderhoud toegepast wordt).

Na jaren genieten van een rieten dak komt het moment dat de deken vervangen moet worden. 

U bent bij ons op het juiste adres om een rieten dak te vervangen. Door onze unieke werkwijze, de perfecte organisatie en jarenlange ervaring bieden we u een totaaloplossing voor het vervangen van uw rieten kap. U kunt dit zorgeloos uit handen geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? We adviseren u graag!

Is uw rieten dak
aan reparatie of 
vervanging toe?