9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

onderhoud
 rieten kap

Onderhoud rieten dak

Rietonderhoud is essentieel voor de levensduur van het rieten dak.

Behoud de uitstraling van een rieten kap, kies voor een langere levensduur van het riet door goed onderhoud aan uw rieten dak. Indien gewenst komen we jaarlijks (gratis) langs om uw rieten dak te inspecteren. U ontvangt hierbij gegarandeerd een professioneel advies en kunt tijdig de nodige onderhoudswerkzaamheden van uw rieten dak inplannen.

Onderhoud rieten dak | Mos van rieten dak verwijderen
Strakke nokafwerking op rieten dak

vakkundig
onderhoud aan
rieten daken

Rietkap schoonmaken

Rieten dak renoveren

Rieten dak vervangen

Onderhoudsovereenkomst 

Het is een absolute aanrader om bij van den Berg Rietdekkers een onderhoudsovereenkomst af te sluiten. We komen dan jaarlijks bij u langs voor een rietinspectie. Tegen een vast jaarbedrag voeren we gelijk klein het onderhoud van uw riet uit en passen daarbij mos- en algbestrijding toe. Eventueel kunnen we gelijktijdig de nokvorsten of loodflappen repareren.

Onderhoud rieten kap

Een rieten dak heeft na verloop van tijd groot onderhoud nodig. Er zijn twee vormen van onderhoud; schoonmaken of renoveren. 

Schoonmaken (Scheren)

Scheren is het verwijderen van de vervuilde toplaag en het aanvullen van zachtere plekken in het rieten dak. Hierdoor kan het rietpakket beter ademen en gaat het riet langer mee. Ook ziet het gehele rieten dakvlak er weer schoon en netjes uit.


Renoveren

Als het riet op een dak nog goed is (voldoende kwaliteit heeft), maar binddraden of lagen in het riet zichtbaar worden kan 'doorstoppen' van het rietpakket passend ‘groot onderhoud’ zijn. Hierbij wordt het riet laag voor laag teruggetrokken en aangevuld. Hierdoor bouwt de rietdekker een nieuwe slijtlaag op. De binddraden liggen weer diep in het rietpakket, waardoor u weer jaren van uw dak kan genieten (uiteraard op voorwaarde dat er passend vervolgonderhoud toegepast wordt). Het vakkundig onderhoud van rieten daken zal het dak in betere staat houden. Met het onderhoud van het dak is renoveren minder snel aan de orde.

Na jaren genieten van een rieten dak komt het moment dat de deken vervangen moet worden. 

U bent bij ons op het juiste adres om een rieten dak te vervangen. Door onze unieke werkwijze, de perfecte organisatie en jarenlange ervaring bieden we u een totaaloplossing voor het vervangen van uw rieten kap. U kunt dit zorgeloos uit handen geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? We adviseren u graag!

Is uw rieten dak
aan reparatie of 
vervanging toe?