9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

restauratie
rieten daken

Restauratie geeft rieten daken nieuw leven


Een oud en beschadigd of versleten rieten dak renoveren kan een voordelig alternatief zijn voor het vervangen van een rieten dak. Renovatie of restauratie van een rieten dak komt in beeld als er zó veel riet verdwenen is dat de binddraden en de individuele lagen zichtbaar worden. Onze ervaren rietdekkers kunnen dan de diagnose stellen. Is het resterende riet nog dik genoeg en van voldoende kwaliteit? Is het mooi droog en is ook de ondergrond nog intact? Dan is renovatie zeker een optie.Een rieten dak renoveren, hoe werkt dat?


Als het bindmateriaal tevoorschijn komt, is gewoonlijk nog zo'n 15 cm riet over. Wij kunnen dit gebruiken om nieuw riet toe te voegen, of om - zoals wij dat noemen - het dak 'door te dekken'. Dit werk komt er op neer dat we steeds een laag riet terug trekken zodat er ruimte ontstaan om nieuw riet met een lengte van 70 tot 90 cm in te brengen. We gebruiken dan de bestaande horizontale binddraden om het riet op het dak te binden. Na de restauratie zijn de binddraden onder de nieuwe rietlaag verstopt en dus niet meer zichtbaar.Strak werken en afkloppen


Na de restauratie van het rieten dak zullen we het hele dak van boven naar beneden mooi strak, glad en recht afkloppen. Eventuele details, zoals dakkapellen en afvoerpijpen worden netjes en sierlijk afgewerkt. Tot slot vegen we het dak schoon met een harde bezem. Uw rieten kap is weer als nieuw en kan weer makkelijk 10 tot 15 jaar mee.Rieten dak renoveren of vervangen


Als een rieten dak wat ouder is en er uit ziet of het 'op' is, hebben mensen vaak de neiging om te kiezen voor de rigoureuze oplossing: het complete rieten dak vervangen. Wij kunnen dit natuurlijk perfect voor u uitvoeren, maar eigenlijk is het zonde. Oude rieten daken die ook na decennia onderin nog mooi droog zijn, hebben zichzelf bewezen als kwalitatief hoogwaardige dakbedekking. Het doet ons rietdekkershart pijn om mooi oud riet van het dak te slopen en naar de recycling te brengen. Liever gunnen we het een tweede leven met een zorgvuldige restauratie. Voordelen: het is minder kostbaar, er komt minder afval van het dak en het karakter van het huis blijft bewaard.Is uw rieten dak renovatie waard?


Repareren, renoveren of vervangen... de staat van het dak bepaalt hoe ingrijpend onze werkzaamheden moeten zijn. Neem contact met ons op, dan komen we langs om de staat van uw dak kritisch te bekijken. We kunnen u in de meeste gevallen meteen al vertellen welke oplossing het beste geschikt is en vervolgens ook een offerte voor u maken.