9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

reparatie
rieten daken

Reparatie voorkomt verdere beschadiging


Als we het hebben over 'een rieten dak repareren', dan gaat het vaak over een inhaalslag van achterstallig onderhoud. Dat wil zeggen: verwijderen van mossen en algen, het riet schoonmaken en het toevoegen van riet op plekken waar het rietpakket te dun is geworden. Een reparatie is dus een relatief kleine ingreep. Maar wel een ingreep waarmee u de levensduur van uw rieten dak aanzienlijk kunt verlengen.Mos en algen uit het rieten dak 'kammen'


Mossen en algen kunnen na verloop van tijd een soort afsluitende koek vormen op het dak, waardoor het riet niet meer kan ademen. De begroeiing houdt vocht vast waardoor het riet na elke regenbui zompiger wordt en kan gaan rotten. De reparatie bestaat uit het 'kammen' van het riet. We schrapen het mos en de algen tussen de stengels uit, waarbij we ook stukken aangetast riet met slechte kwaliteit verwijderen. Op plekken waar de rietlaag te dun wordt, zullen we vers riet bijstoppen. En tot slot kloppen we het dak en de randen meer mooi strak af. Uw dak krijgt een complete facelift en kan er weer jaren tegen.Een schoon rieten dak, reparatie geslaagd


Een van de grote bezwaren van onderhoud aan riet is dat het nogal wat afval met zich meebrengt. Daarom is het prettig te weten wat we bij Van den Berg Rietdekkers niet over één nacht ijs gaan als het gaat om het beschermen van uw omgeving. We pakken uw tuin en paden rond het dak in met folie, zodat we bij vertrek uw tuin keurig netjes achter kunnen laten. Het enige wat aan ons bezoek herinnert is uw prachtig vernieuwde rieten kap, in topconditie!Rieten dak repareren of renoveren?


Tot zover de reparatie van een rieten dak. Mocht de schade omvangrijker zijn, dan kunnen we uw dak eventueel ook grondiger renoveren. Lees hier meer over in het hoofdstuk 'Rieten dak renoveren'. Reparatie van uw rietkap nodig?


Als u denkt dat er iets moet gebeuren aan uw rieten dak, dan kunt u altijd een beroep op ons doen. Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om een diagnose te stellen en kunnen dan meteen een offerte maken voor de reparatie van uw rieten kap.