9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

vervanging
rieten daken

Wat komt er kijken bij het vervangen van uw rieten dak


De overwegingen bij het vervangen van een rieten dak komen grotendeels overeen met die bij het creëren van een nieuw rieten dak. Met als belangrijkste onderscheid dat we het te vervangen dak eerst moeten verwijderen. Dat is een flinke klus, ook al vanwege de afvoer van het oude riet. We willen dit graag zorgvuldig doen en hierbij zo min mogelijk afval creëren. Ook het beheersen van de hoeveelheid stof is een belangrijk aandachtspunt. Voor u als eigenaar van de woning en uw tuin, maar zeker ook voor uw buren.Oud riet afvoeren


Omdat wij regelmatig oude rieten daken demonteren en afvoeren, hebben wij hiervoor een eigen methode ontwikkeld en zelfs een speciale afvalwagen aangeschaft. Deze perst het riet samen tot een compacte massa die makkelijk af te voeren is. Bovendien hebben we een bijzondere bestemming voor het oude riet. Dit gaat niet naar een afvalstort of de verbranding, maar wordt gebruikt bij kwekerijen in de regio, die het toepassen om de bodem af te dekken en te verrijken. Zo keert uw rieten dak terug naar de aarde waar het riet ooit uit voortkwam. Recycling in optima forma!Open rieten dak vervangen door gesloten constructie


Veel oudere rieten daken zijn nog gebouwd met een zogenaamde 'open' constructie, waarbij je op de zolder zó tegen het riet aan kijkt. Romantisch, maar ook stoffig, een broedplaats voor insecten en extra brandgevaarlijk omdat er vrije aanvoer van zuurstof is. In verreweg de meeste gevallen kiezen we bij de vervanging van een op traditionele wijze gebouwd rieten dak dan ook voor het aanbrengen van een nieuw, gesloten onderdak. Daarbij kunnen we dan desgewenst meteen extra isolatiemateriaal aanbrengen, zodat u niet alleen een goedkopere brandverzekering kunt nemen, maar ook flink gaat besparen op de energiekosten!Nieuw rieten dak met dakkappellen?


Als u nu toch bezig bent met het vervangen van uw rieten kap, dan kunt u meteen van de gelegenheid gebruik maken om uw huis op te waarderen met extra woonruimte op zolder. U kunt dakkapellen toevoegen, of speciale dakramen. Of wellicht kiest u voor het plaatsen van zonnepanelen in uw rieten kap? Van den Berg Rietdekkers werkt geregeld samen met gespecialiseerde bedrijven die weten hoe je riet combineert met allerlei moderne dakconstructies en groene energie-oplossingen. Daarbij houden wij steeds de regie, zodat u altijd één verantwoordelijk aanspreekpunt hebt. Van het timmerwerk tot de elektrische installatie, van koperen dakvorsten tot HR dakramen... wij kunnen het 'turn key' voor u regelen.

Tijd voor het vervangen van uw rieten dak?


Wellicht kunt u uw huis mét de nieuwe rieten kap ook op andere manieren aanzienlijke meerwaarde geven. Neem contact op met Van den Berg Rietdekkers. Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden en de daaraan verbonden kosten.