9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

voordelen
​​​​​​​rieten dak

Waarom een rieten dak?


De keuze voor een rieten dak is in verreweg de meeste gevallen een esthetische. U laat uw huis van een rieten dak voorzien omdat een rietkap het beste aansluit bij de vorm en het karakter van uw woning. Een boerderij-achtige villa of een luxe landhuis krijgt meer cachet zodra de woning rietgedekt is. Een belangrijk voordeel van een rieten dak is dan ook de letterlijk toegevoegde waarde: een huis met een fraaie rieten kap heeft in veel gevallen een hogere prijs. 

Riet is warm,
natuurlijk, chic
en klassiek.

Is een rieten dak de investering waard?


Is een rieten dak de investering waard? Het is niet de allergoedkoopste dakbedekking. De prijs is vergelijkbaar met een goede kwaliteit pannendak. Maar een rieten dak heeft wel een heel andere uitstraling dan dakpannen. Riet is warm, natuurlijk, chique en klassiek. Riet geeft een rijk gevoel. Wat eigenlijk grappig is, als je bedenkt dat oorspronkelijk rieten daken vooral gebruikt werden door de armsten, die hun dak met het goedkope riet dekten omdat ze zich geen dakpannen konden veroorloven.Een rieten dak vraagt wat meer aandacht dan pannen. Het moet regelmatig onderhouden worden, wat ook weer kosten met zich mee brengt. Daar staat tegenover dat de investering in een professioneel gedekt rieten dak zich deels terugverdient door lagere kosten voor verwarming en koeling van de woning. Riet heeft namelijk een uitstekende isolerende werking, waarvan u binnenshuis zowel in de winter als in de zomer profiteert.

Voordelen van riet voor het milieu
Kijken we naar de ecologische 'footprint' van verschillende soorten daken, dan springen de voordelen van rieten daken extra in het oog. Zeker wanneer je zoals wij bewust je best doet om de impact op het milieu tot een minimum te beperken.

De voordelen
en nadelen van
een rieten dak

+

Esthetisch aantrekkelijk

Verhoogt de waarde van de woning

Ecologisch verantwoord

Biedt extra thermische isolatie

-

Iets duurder in de aanschaf
Onderhoudsintensief
Gemiddeld 20% kortere levensduur
Alleen geschikt voor steile daken


Veelvormigheid als voordeel
van rieten daken


Een rieten dak laat zich in allerlei vormen plooien. Rieten daken verspringen, golven, omarmen de dakkapellen, en vormen natuurlijke afdakjes bij de ramen of boven een portiek. Als rietdekkers stellen wij er een eer in om rieten daken op steeds nieuwe creatieve manieren toe te passen, voor een unieke uitstraling van uw onroerend goed. Waarbij wij ons overigens graag laten uitdagen door uw architect. Als het technisch haalbaar is, kunnen wij het creëren!

Overtuigd van de
​​​​​​​voordelen van riet?


Laat u inspireren door de door ons gecreëerde rieten daken in diverse delen van Nederland, en lees de
positieve reacties van onze klanten. Wilt u vervolgens meer weten? Neem dan contact met ons op.