9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

rieten daken op
woningen in abcoude

Klassiek riet met moderne uitstraling

in een oeroude omgeving

Deze wijk is nog steeds in aanbouw, maar een gedeelte van de weilanden hebben al plaats gemaakt voor mooie en comfortabele woningen. Als we het dak van een nieuwe woning (of woningen in dit geval) opleveren is de tuin vaak nog niet aangelegd. Dat is op deze foto’s dan ook duidelijk, maar toch willen we dit project graag met jullie delen. 
Wat opvalt is de klassieke Mansardekap (of gebroken, of Franse kap), die al in de 17e eeuw voorkomt, geeft ook moderne woningen extra sfeer en, nog belangrijker, meer ruimte in de woning zelf in vergelijking met een regulier zadeldak. Dat is voor de eigenaren van deze woningen een grote plus. Als rietdekkers stelt dit type kap grote eisen aan ons vakmanschap, omdat je de knik in het dak messcherp aan wilt brengen. 


Natuurlijk en tegelijk modern

Ook de gevels zijn voorzien van riet, een oeroude techniek wie we hier opnieuw hebben toegepast. Het riet geeft een natuurlijke en tegelijk moderne uitstraling aan deze panden. Zonnepanelen in het dak (of op de platte dakdelen) en de strakke nokafwerking van metaal overtuigen je vast en zeker dat een rieten kap met klassieke elementen ook uitstekend past bij een pand met een moderne uitstraling. 


Benieuwd wat úw dak zou kosten?
Wij sturen u graag een offerte toe, zonder kleine letters