9.8 9 ,8 5 reviews Bekijk reviews

isolatie 
rieten dak

Isolatie rieten daken

Het rieten dak isoleren geeft meer comfort en door het dak gaat minder energie verloren. Een verkeerd uitgevoerde isolatie rieten dak geeft echter kans op problemen door vochtophoping, omdat het dauwpunt naar binnen verschuift.


Om deze reden hoort bij alle constructies, waarop riet toegepast en waaronder gewoond en geleefd wordt, een goed advies gegeven worden. Bel daarom tijdig voor een afspraak voor de perfecte isolatie van de rieten kap. De meest toegepaste constructie op nieuw te bouwen panden is een schroefdak op een isolatiepaneel. Dit wordt veroorzaakt door de steeds strengere eisen uit het bouwbesluit ten aanzien van thermische isolatie. De panelen moeten voorzien zijn van een doorlopende dampremmende laag. Het bouwbesluit 2012 schrijft op dit moment een R-waarde voor van R=3,5. De meest toegepaste constructie op een bestaand pand is het schroefdak op een 18 mm plaatmateriaal. Dit heeft een isolatie waarde van ongeveer R=1,5 en is brandveilig en goedkoop. Wordt er echter een hogere isolatiewaarde verlangd bij een bestaande kap dan kan aanvullend geïsoleerd worden. Rietdekkersbedrijf Van den Berg past dan een dampremmende folie toe. Deze plaatsen we zo laag mogelijk in de constructie. De folie zorgt voor een dampdichte, lekvrije afwerking van het dak. Voor nieuwe panden is, in verband met de energie-prestatie-norm (EPN), altijd een isolatiepaneel noodzakelijk.


Isolatie rieten dak


Vereiste R-waarden zoals gesteld door het bouwbesluit 2012:
Woningen ouder dan 1997             Rc= 1,3 m²K/W
Woningen ouder dan 1-04-2012     Rc= 2,5 m²K/W
Woningen jonger dan 1-04-2012    Rc= 3,5 m²K/W


Voor het toepassen van extra isolatie rieten dak heeft de Nederlandse overheid ook voor 2017 subsidiegelden ter beschikking gestelt. Als uw rieten dak toe is aan vervanging is het zeker interessant om eens te kijken wat deze subsidie voor u kan betekenen. Alleen toepassen van isolatiemateriaal onder het rietpakket is niet voldoende, u zult, als u subsidie aan wilt vragen minimaal twee energiebesparende maatregelen moeten nemen.  Meer informatie over deze subsidieregeling kunt u vinden op www.RVO.nl. U kunt ook contact met ons opnemen, zodat wij u kunnen adviseren over deze regeling. We kunnen de aanvraag ook voor u verzorgen.